İçeriğe geç

İNfaz Hakimliğine Verilen Dilekçe Kaç Günde Sonuçlanır

Adliyeye verilen dilekçe kaç günde sonuçlanır?

Aynı Kanunun 7 nci maddesine göre; dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli cevap verilmesi zorunludur.

İnfaz hakimliği kararına itiraz infazı durdurur mu?

Ayrıca Cumhuriyet savcısının verdiği süreye de aykırı.

İnfaz hakimliği kararlarının kesinleşmesi gerekir mi?

Karar henüz kesinleşmediği sürece başka bir işlem yapılamaz ve karara yasal masraflar, avukatlık ücreti vb. yazılabilir. Başvurular ancak karar kesinleştikten sonra icraya konulabilir. Bu bakımdan karar kesinleştiği andan itibaren faiz talep edilebileceği kendiliğinden açıktır.

İnfaz hakimliğinde duruşma olur mu?

(1) Bir cezanın infazı sırasında, mahkeme veya infaz hâkimi tarafından 98 ila 100 üncü maddeler uyarınca verilecek kararlar duruşma yapılmaksızın verilir. Karar verilmeden önce, Cumhuriyet savcısı ve hükümlüden yazılı olarak görüşlerini bildirmeleri istenebilir.

Dilekçe verildikten kaç gün sonra cevap verilir?

(1) Cevap verme süresi, başvurunun davalıya tebliğ tarihinden itibaren iki haftadır.

Mahkemeye verilen dilekçe sonucu nasıl öğrenilir?

UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

İnfaz hâkimliğine itiraz dilekçesi kaç günde sonuçlanır?

Şikâyet talebi üzerine: • İcra hâkimi, duruşma yapmaksızın bir hafta içinde dosya hakkında karar verir. Gerekli görürse, karar vermeden önce şikâyet konusu işlem veya faaliyet hakkında kendiliğinden soruşturma yapabilir (ilgililerden bilgi ve belge isteyebilir).

İnfaz hakimliği kararları tebliğ edilir mi?

(1) İlgili kişi tarafından verilen karar kendisine bizzat açıklanır ve isterse kararın bir örneği kendisine verilir. (2) İstinaf yoluna başvurulabilecek hâkim veya mahkeme kararları, koruyucu tedbirlere ilişkin olanlar hariç, hazır bulunamayan ilgili kişiye tebliğ edilir.

İnfaza giden dosya ne zaman gelir?

Kararınızı veren adliyede kolluk kuvvetlerine teslim olmayı seçerseniz, süreç hızlandırılacaktır. Adliyede herhangi bir zorlukla karşılaşırsanız, 155’i arayıp teslim olduğunuzu bildirebilirsiniz. Polis sizi cezaevine götürdükten sonra, “giriş ve çıkış prosedürleri” yaklaşık 3 ila 10 gün sürer.

Kesinleşen karar ne zaman infaz edilir?

Ceza kararının infazı, cezanın infazını gerektirir. Üç yıldan fazla hapis cezalarında, ilgili kişiye bildirimde bulunulmadan, kolluk kuvvetlerinin onu tutuklayıp, hapis cezasını çekmek üzere ıslah kurumuna nakletmesini sağlayan bir tutuklama emri çıkarılır.

İnfaz hakimliği ne yapar?

Hükümlülerin cezalarının infazı, gözlem altına alınması, açık ceza infaz kurumlarına konulması, izinli sayılması, nakledilmesi, nakli ve tahliyesi; hükümlülerin nakli ve tahliyesi gibi işlem veya faaliyetlere ilişkin şikâyetlerin incelenmesi ve karara bağlanması.

İnfaza gönderme üst yazısından sonra ne olur?

Paylaş: 5275 sayılı İnfaz Kanunu’nun 19. maddesine göre; “Hükümlü, hapis veya güvenlik tedbirinin infazı için tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde gelmezse veya kaçarsa veya kaçtığı şüphesi varsa Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklama kararı verilir.”

Hangi infaz hakimliği yetkili?

Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklular hakkında idarece alınan tedbirlere veya bunlara ilişkin faaliyetlere ilişkin şikâyetler, tedbirin alındığı veya faaliyetin yapıldığı ceza infaz kurumunun bulunduğu yerdeki infaz hâkiminin yetkisindedir.

İnfaz hâkimliğine dilekçe nasıl verilir?

Şikâyet, doğrudan doğruya infaz hâkimine başvurularak yapılabileceği gibi, Cumhuriyet Başsavcılığı veya Kolluk ve Gözaltı Merkezleri Müdürlüğü aracılığıyla da yapılabilir. İnfaz hâkimliği dışında yapılan başvurular derhal, en geç üç gün içinde Adli İşlere gönderilir.

Hakim karar verirken ilk neye bakar?

“(1) Hâkim, ön inceleme duruşmasında, gerekli görürse tarafları dinleyerek, işin esası ve ilk itirazlar hakkında karar verir; sonra, tarafların iddia ve itirazları çerçevesinde, hangi noktalarda anlaştıklarını, hangilerinde anlaşamadıklarını sırayla belirler.

Mahkeme dilekçeye kaç günde cevap verir?

Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 127. maddesine göre davalıya, dilekçenin tebliğ tarihinden itibaren cevabını sunması için iki haftalık bir süre tanınır. Ancak bazı durumlarda bu süre içinde cevabı hazırlamak zor veya imkânsız olabilir.

Adliyeye verilen dilekçe nasıl takip edilir?

Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.

Adliyede dilekçe yazdırmak ne kadar 2024?

Adliyede dilekçe basım maliyeti Örnek: 2024 yılı için dilekçe basım maliyeti ortalama 100 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.

Dilekçeye 30 günde cevap verilmezse ne olur?

İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre eski uygulama devam etmektedir. Başvurunun kabulü veya reddi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde cevap alınamazsa, başvurunun talep edilen idare tarafından reddedildiği kabul edilir ve bu iptal kararına karşı itiraz etme hakkınız vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tombul Escort