Gece cinsel ilişkiye girip sabah abdest almak günah mıdır?
Allah Resulü, “Evet!” buyurdu. Eğer ıslaklık görürse, buyurdu.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 93 [237]; Nesâî, Tahâret, 131 [196]; bk. Müslim, Hayız, 32-33 [313-314]). Bundan dolayı kadınlar da, erkekler gibi, felçten sonra iç çamaşırlarında ıslaklık görürlerse abdest almaları gerekir.
Cinsel ilişkide gusül ne zaman alınır?
Gusül gerektiren hal, cinsel ilişki veya boşalmadır, cinsel ilişki olmasa bile. Öpüşme veya okşama yoluyla boşalma olmazsa ve şehvetten sadece şehvet suyu/kaygan su çıkarsa gusül gerekmez. Dolayısıyla sadece abdest geçersizdir.
Cünüp olduktan sonra ne zaman yıkanmalı?
Ancak, cünüp bir kimsenin abdesti geciktirerek namazını kaçırması haramdır ve elini ve ağzını yıkamadan yemek ve içmek mekruhtur. Bu bakımdan, zorlayıcı bir durum olmadıkça, kişi hemen abdest almalı ve en kısa zamanda yıkanıp temizlenmelidir.
Boşaldıktan sonra hemen gusül alınır mı?
Tuvalete idrar yaptıktan sonra kaçırmayan ve beklemeden hemen yıkanan kişilerde herhangi bir sakınca yoktur.
Cünüp en fazla ne kadar durulur?
Arınma için beklenen süre kirliliğin türüne göre değişir. Cinsel ilişki ve ölü bir hayvana dokunma için bekleme süresi bir gün, ölü bir insana dokunma için ise yedi gündür. Bu süre bazen on dört, kırk veya seksen güne kadar çıkabilir.
Erkeğin cinsel organını ağzına almak günah mı?
Bu konu hakkında farklı görüşler vardır. Birçok alim oral seksin caiz olduğunu düşünür, ancak bunu hoş karşılamaz. Oral-genital temasın caiz olduğunu düşünen alim grubu bunu büyük ölçüde hadis ve Kuran’da böyle bir eylemi yasaklayan açık bir emir olmadığı için yapar.
İlişki Sonrası abdest Ne zaman Alınmalı?
Gusül abdesti de kapsadığından, abdesti bozacak bir durum olmadıkça daha sonra abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Aişe, Resûlullah’ın (s.a.s.) gusülden sonra abdest almadığını rivayet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).
Vajinaya parmak sokmak gusül abdesti bozar mı?
Karşı cinse dokunmak abdesti bozar mı? Bir erkeğin yabancı kadına dokunması Hanefi mezhebine göre günah olmakla birlikte, bu durumda ne erkeğin ne de kadının abdesti bozulur (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/10).
Düşünerek gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?
Ancak hastalarda bu ıslaklık dışarı atılıp bırakıldıktan sonra vücudun gevşemesine gerek yoktur; şehvetle gelirse meni gibidir. Şaka yaparken veya şehvetle düşünürken kadının kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz.
Cünüp iken en geç ne zaman abdest alınır?
Cünüplük gerektiren halin oruçtan önce veya ihtilama şeklinde oruç sırasında meydana gelmesi fark etmez. Ancak, necis olan bir kimse mümkün olan en kısa sürede yıkanmalı ve temizlenmelidir. Cünüp iken namaz vakti geçmemelidir.
1 gün boyunca cünüp gezmek günah mı?
Ancak cünüp olan bir kimsenin namazını tamamlamak için gusülünü geciktirmesinin haram olduğu tespit edilmiştir. El ve ağzını yıkamadan yemek ve içmek mekruh sayılır. Zaruret olmadıkça cünüp olan kimse yolculuk yapmamalı, yemek yememeli ve içmemelidir. Gusül abdesti ilk fırsatta alınmalıdır.
Eşimle ilişkiye girdikten sonra âdet oldum abdest alınır mı?
Hz. Peygamber’in (s.a.s.) sünnetinde, cinsel ilişki sonucu veya hayız ve lohusalık sonrasında iktidarsızlık halinde abdest alınması meşru kılınmıştır (Buhârî, Gusül, 22, 28 [282, 291]; Müslim, Hafız, 87-88 [348-349]; Ebû Dâvûd, Tahâret, 118, 127 [314, 359]).
Cinsel ilişkiden sonra hemen yıkanmak gerekir mi?
Bunun için bir süre beklemeli ve hemen abdest almalısınız. Abdestten sonra bir erkek veya kadının cinsel organından sıvı gelirse, tekrar abdest alınamaz. Böyle bir durumda abdest geçersizdir ve namaz veya diğer ibadetler için abdest almaları gerekir.
Cünüp uyumak günah mı?
Kişinin şunları yapması mekruhtur: Yemek, içmek (gargara yapmak ve su çekmek hariç). Abdestsiz uyumak.
Cünüp olduktan kaç dakika sonra abdest alınır?
Assalamualaikum. Boşalmadan sonra, içeride hiç meni kalmadığından emin olmamız yeterlidir. Bu, bir kez idrar yaparak veya yaklaşık yarım saat bekleyerek yapılabilir.
Cünüpken gusül abdesti alınmazsa ne olur?
Cünüp bir kimse su veya yıkanacak uygun bir yer bulamazsa ne yapmalıdır? Yıkanacak su bulamayan veya soğukta abdest alırsa hastalanacağını düşünen veya gusül alacak uygun bir yer bulamayan necis bir kimse, namazını teyemmüm ederek kılar.
Gece ilişkiye girip sabah abdest almak orucu bozar mı?
Cünüplük oruca engel değildir. Cünüplük gerektiren durum oruçtan önce mi, yoksa ihtilama şeklinde oruç sırasında mı meydana gelirse gelsin fark etmez. Ancak cünüp olan kişi mümkün olan en kısa sürede yıkanmalı ve temizlenmelidir. Cünüp iken namaz vakti geçmemelidir.
Uykuda boşalınca abdest bozulur mu?
Oruçluyken rüya görmek orucu bozmadığı gibi, abdesti geciktirip cünüp olarak uyanmak da oruca zarar vermez (el-Fetâvâî-Hindiyye, 1/200; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 2/400). Ancak guslü sabah namazının vaktinin sonuna kadar geciktirmek günahtır. Çünkü bu durumda namaz kazaya kalmış olur.
1 gün boyunca cünüp gezmek günah mı?
Ancak cünüp olan bir kimsenin namazını tamamlamak için gusülünü geciktirmesinin haram olduğu tespit edilmiştir. El ve ağzını yıkamadan yemek ve içmek mekruh sayılır. Zaruret olmadıkça cünüp olan kimse yolculuk yapmamalı, yemek yememeli ve içmemelidir. Gusül abdesti ilk fırsatta alınmalıdır.