Börülce su ister mi?
Sulama: Börülce çok fazla su isteyen bir bitkidir. Sıcak ve kurak bölgelerde, sulama çiçeklenme zamanında başlamalıdır. Bitkinin su ihtiyacı göz önünde bulundurularak 10-12 kez sulama yapılmalıdır.
Börülce güneşi sever mi?
Güneş ışığını çok seven bakla bitkisi, sonbahar ve ilkbaharda meydana gelen don olaylarından büyük ölçüde etkilenir. Çok yüksek sıcaklıklar veya çok soğuk sıcaklıklar bakla bitkisinin gelişimi ve verimliliği üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.
Börülce tohumu kaç günde çıkar?
_ 5 cm derinliğe, 45 cm sıra arası ve sıra üstünde 8/10 cm mesafe olacak şekilde en az 3, en fazla 5 tohum bırakarak ekim yapabilirsiniz. _ Çimlenme hava sıcaklığına bağlı olarak 14 ile 21 gün arasında başlar.
Börülce nasıl verimli olur?
İnek fasulyesi yetiştirmek için ne asidik ne de alkali olmayan toprakları tercih etmelisiniz. Ayrıca, toprağın su tutma kapasitesi yüksek, iyi drenajlı, tınlı-kumlu karakterde ve pH’ı 5,5 ila 6,5 olduğunda maksimum verimlilik elde edilir.
Börülce hangi ay dikilir?
İnek fasulyesi tohumlarının ekimi genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında önerilir. İnek fasulyesi tohumlarında, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği için önemlidir.
Börülce hangi ilde yetişir?
Ege ve Akdeniz’de yetiştirilen kara bakla, özellikle Ege bölgesinde yaygın olan bir baklagil türüdür. Bölgenin iklim koşulları bakla yetiştirmek için idealdir; sıcak ve nemli yaz ayları bitkinin hızlı büyümesini destekler.
Soğuk iklimde ne yetişir?
Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, Brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç. Serin iklim sebzeleri en iyi 15–18 °C ortalama aylık sıcaklıklarda büyür.
Börülce ne kadar büyür?
Bu güçlü bitki, güzel, açık mor, kelebek şeklinde çiçeklere sahip, hızlı büyüyen bir yıllık asmadır (3 metreye kadar boylanabilir).
Kaç çeşit börülce vardır?
Ülkemizde yetiştirilen kara bakla çeşitleri arasında Akkız, Karnıkara ve Sarıgöbek olmak üzere üç çeşit ön plana çıkmaktadır. Bu çeşitler bulundukları yere ve şekillerine göre farklılık göstermektedir. Kara bakla satın almak istiyorsanız bu üç çeşitten herhangi birini seçebilirsiniz. Akkız kara bakla, krem ve siyah renkli tanelere sahiptir.
Ağustos ayında börülce ekilir mi?
Ağustos ayında karnabahar, lahana, fasulye, börülce ve roka ekilir. Bu sebzelerin tohumları Ağustos ayında toprağa ekilebilir.
Börülceye sırık dikilir mi?
Siyah gözlü bezelye çeşidine kıyasla, koşucu bezelyeler çok daha üretken ve lezzetlidir. Geri kalanını koşucu fasulyelerle ektik, pestisit ve gübreye gerek yok, sulama yeterlidir.
Taze börülce kilosu ne kadar?
260,00 ₺ Orijinal fiyatı: 260,00 ₺. 178,00 ₺ Kara bakla, Ege Bölgesi’ne özgü yaygın bir sebzedir.
Börülce mevsimi ne zaman?
Kara baklanın mevsimi ne zamandır? Sıcaklığı seven bir bitki olduğundan, kara bakla Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve raflarda bulunabilir. Yazın taze olarak yenebildiği gibi, dondurucuda da yaklaşık 8 – 10 ay saklanabilir.
Börülce kaç günde filizlenir?
Börülce tohumlarını hazırladığınız toprağa koyun ve üzerini 3-5 cm ince elenmiş toprakla örtün. Toprağı düzenli olarak nemlendirin. Yaklaşık 8-14 gün içinde çimlenme gerçekleşecektir.
Börülcenin faydaları nelerdir?
İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Düşük glisemik indeksi sayesinde deniz fasulyesi kan şekerini dengeler. Yüksek lif içeriği kalp sağlığını destekler. Klonidin içeren deniz fasulyesi yüksek tansiyon ve anksiyeteye iyi gelir.
Börülce suya konur mu?
Kurutulmuş börülceleri ayıklayın ve üzerini örtecek kadar hafif tuzlu suda bir gece bekletin. Ertesi gün suyu süzün. Su ekleyin ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Kaynayan suyu süzün.
Börülce ne kadar verir?
Dekara biyolojik verimlilik sulu tarım koşullarında en yüksek (259,6 kg/gün), kurak tarım koşullarında ise en düşük (194,6 kg/gün) olmaktadır.
Börülce ıslanır mı?
Börülceyi tıpkı fasulyede yaptığımız gibi bir gece önceden ıslatıyoruz ve ertesi gün yarı pişmiş hale gelene kadar haşlıyoruz.
Börülce sıyırma nasıl yapılır?
Öncelikle börülceleri yıkayıp derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekliyoruz. Ekmeği küp küp doğrayıp kare fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine haşlanmış börülceleri süzgeç yardımıyla koyuyoruz. 2-3 su bardağı haşlanmış börülce suyunu ayrı bir yerde saklıyoruz.